Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD), ESİAD tarafından DESİAD ortaklığı ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi” projesi kapsamında yapılan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Kapasite Geliştirme Anketi raporu doğrultusunda 16-18 Ekim 2019 tarihlerindeki Muğla İli STK Kapasite Geliştirme Eğitimi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı değerli medya kuruluşlarımıza saygıyla sunar:
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) tarafından Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) ortaklığı ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi” projesi kapsamında gerçekleştirilen ilk kapasite geliştirme eğitimine Muğla’da başladı. Projenin Muğla ayağının organizasyonuna Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) ve Bodrum Belediyesi destek verdi. 16-18 Ekim 2019 tarihlerindeki eğitim programında STK temsilcileri “stratejik planlama” ve “proje döngüsü yönetimi” oturumlarına katılacaklar.
Toplantıda açılış konuşması yapan BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan, STK’ların süreçlerin yönetilmesi, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi noktalarında önemli işlevleri olduğuna dikkat çekerek “STK’lar kendi konularında uzmanlaşmış bakış açısı ve siyaset üstü yaklaşımıyla önemli rol üstleniyorlar. Ancak STK’ların sürdürebilirlik noktasında gelişim ihtiyaçları da var.” dedi. ESİAD’ın yürüttüğü projenin STK’lar için bu kapsamda çok önemli olduğunu söyleyen Kaplan, “Bu projenin ilimiz STK’larına ulaştırılması çok önemli. STK’ların bu eğitim programından sonra farklı bir donanım ile güçlenerek yola devam edeceklerine inanıyorum. Muğla ayağında işbirliği yapmaktan mutluluk duyduk.” dedi.
Toplantıda konuşan ESİAD Genel Sekreteri Hale Altan ise, katılımcı demokratik yapı ve çoğulcu bir toplumun oluşmasına katkıda bulunan sivil toplum kuruluşlarımızın kurumsal kapasitelerinin gelişmeye açık olduğunu vurgulayarak “Buradan hareketle Derneğimiz tarafından Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği ortaklığı ve Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi” projemizi hazırladık. 15 ay sürecek projemiz ile amacımız sivil toplum kuruluşlarının yönetsel ve finansal sürdürülebilirliklerini geliştirmek, aktif vatandaşlığı desteklemek ve sivil toplum kuruluşlarının yerel ve ulusal düzeyde karar verme süreçlerine katılımlarını sağlamak.” dedi. Altan “Ayrıca, proje kapsamında Ankara’da bir ofis açarak, Ege Bölgemizdeki sivil toplum kuruluşlarının karar alma sürecine katılımları konusunda destek olacağız. Bu çerçevede Ankara’ya bir çalışma ziyareti de yapacağız.” dedi. Projenin ilk eğitim toplantısını Muğla’da gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Altan, “BESİAD ve Bodrum Belediyesi’ne işbirlikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.
Eğitim programı Changer Eğitim Danışmanlık Kurucu Ortağı Kemal Gülpınar tarafından gerçekleştirilen proje döngüsü yönetimi ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş tarafından gerçekleştirilen stratejik planlama ve stratejik iletişim eğitimleri ile 3 gün devam edecek.